In deze module wordt een overzicht gegeven van de actuele ontwikkelingen in de onderwijs- en studiefinancieringswetgeving. Daarnaast zal aan de hand van casuïstiek de werking en de betekenis van de regels van de WSF2000 en de WHW in de praktijk worden behandeld. Het is nadrukkelijk de bedoeling dat de deelnemers ook zelf vragen, problemen en casuïstiek inbrengen, zowel voor als tijdens de module.

De deelnemers ontvangen kort vooraf aan de training, via de mail, een reader met een overzicht van de regelgeving op het gebied van studiefinanciering, afstudeersteun, collegegeld enz.

Competenties die bij deze cursus aan bod komen: juridische vaardigheden; analyse van toepasselijke wetsbepalingen en vertaling naar de praktijkvragen. Vanuit praktijksituaties wetsregels vinden en toepassen.

Om tijdens de cursus gebruik te kunnen maken van de inhoud van de reader dient u een laptop of tablet meenemen zodat u digitaal kunt meelezen of u kunt, vooraf, de reader uitprinten en een exemplaar meenemen naar de cursus.

Dit zeiden de deelnemers over de cursus van het afgelopen collegejaar:

Heel relevant. Weer veel nieuwe dingen opgepikt.

Zoals altijd een hele goede cursus.
Nieuwe wet- en regelgeving behandelen en casussen bespreken was opnieuw zeer leerzaam.

Prima cursus, heel nuttig om jaarlijks te volgen.

Zeer duidelijke en heldere uitleg.

Cursus code
B032
Aantal dagen
1
Leden prijs
180
Niet leden prijs
270
Groepsgrootte
20
Trainer
Anton van den Hoeven, jurist/adviseur onderwijs Universiteit Utrecht
Cursus data
24-1-2019