Zorgverzekeringslijn geeft op hoger onderwijsinstellingen en middelbare scholen trainingen en wil deze trainingen ook graag geven bij universiteiten en hogescholen.
Doel van de training: medewerkers voorlichting geven zodat zij hierna zelf de studenten goed kunnen adviseren.
In de training kan desgewenst casuïstiek en/of vragen ingebracht worden.
Duur van de training: 1 tot 1,5 uur.
Locatie van de training: de docent komt naar jouw instelling toe.
Let wel: er zijn géén kosten aan deze training verbonden.
Als je geïnteresseerd bent: geef jezelf of de naam van de juiste contactpersoon hiervoor door aan Kumi Tempels via kumi@zorgverzekeringslijn.nl en Kumi zal zelf met jou of je collega de verdere insteek van de training afstemmen. 

 

Over de achtergrond van deze problematiek:

Via de Werkgroep internationale studenten van KBS ontvingen wij bericht dat zij een gesprek met de Sociale Verzekeringsbank (SVB) en Zorgverzekeringslijn over verzekeringsproblematiek bij internationale studenten

Lees meer...

 

Dinsdag 1 oktober jl. hebben Annemieke Hart (decaan van Hogeschool Windesheim te Zwolle), Margriet ter Horst en Frouk Froling (decanen van NHL Stenden Hogeschool), de jaarlijkse NNS-dag georganiseerd. Het spetterende evenement vond plaats in Zwolle. Het grote thema van de dag was coachen met “De uitdagende Stijl”. Deze stijl wordt veel gebruikt tijdens de provocatieve begeleiding.

Onder enthousiaste en bevlogen leiding van Anton de Vries hebben we kennis gemaakt met deze stijl van coachen. De nieuwe decanen hebben zich deze dag verbaasd, gelachen, gefronst, voelden zich verward……. kortom inspirerend. Nieuwsgierig geworden??  Lees het verslag en bekijk de PowerPoint op de website

Nannie Beernink is de nieuwe contactpersoon Decanenpoule.

Recent heeft Jos Nijsen haar taken voor LOShbo neergelegd. Zo was zij o.a. vele jaren onze contactpersoon van de LOShbo-Decanenpoule. We zijn blij dat we in de persoon van Nannie Beernink (decaan bij Fontys Hogescholen) een nieuwe contactpersoon voor de Decanenpoule hebben gevonden.

Jos heeft iedereen die in september 2019 bij de Decanenpoule ingeschreven stond, zelf al persoonlijk van deze wisseling op de hoogte gebracht. Hoog tijd dus om dit nu breed onder de leden kenbaar te maken.

Wat is de Decanenpoule?

De Decanenpoule is opgezet omdat hogescholen bij LOShbo met de vraag kwamen of wij ze in contact konden brengen met ervaren decanen om een (tijdelijke) vacature in te kunnen vullen waarbij er weinig tot geen inwerkruimte is.

Lees meer...

Ook nieuwsgierig naar de bevindingen die uit onze enquete zijn gekomen? Onderzoeksbureau DUO heeft inmiddels de definitieve rapportage van onze enquete opgesteld; die is voor leden terug te lezen onder documenten in 'bestuur'.